Make your own free website on Tripod.com

Deze pagina is nog onder constructie.

 

Hoofdvraag.

Voor het onderwerp 'eten en tafelmanieren' zul je zelf een onderzoekje moeten doen. Je gevonden informatie kun je tijdens de themadagen controleren tijdens de workshop 'Middeleeuws kampement'. Je kunt hier ook je informatie nog aanvullen. Zoals je weet ga je bij elk onderzoek uit van een hoofdvraag. De hoofdvraag van dit onderzoek is:

 

Hoe zal het nuttigen van een maaltijd er in de 13, 14e en 15e eeuw uit hebben gezien?

 

Deelvragen.

Zo'n hoofdvraag kun je natuurlijk niet zomaar beantwoorden. Je moet de hoofdvraag verdelen in een aantal deelvragen.  Je bedenkt minimaal vijf en maximaal tien deelvragen. Deze bedenk je vóórdat je jouw onderzoek gaat doen. Houd er bij het maken van de deelvragen rekening mee dat je een uigebreide beschrijving moet geven van het voedsel en de tafelmanieren in drie verschillende eeuwen. Let ook op dingen als verschil in stand. Een boer at waarschijnlijk niet hetzelfde als een graaf. En misschien hield hij er ook wel andere tafelmanieren op na?

 

Bronnen.

Bij het onderzoeken van het eten en de tafelmanieren in de 13e, 14e en 15e eeuw ga je verschillende soorten bronnen gebruiken. Je kunt deze bestuderen door op de kleine afbeeldingen hieronder te klikken. Sommige afbeeldingen brengen je naar een geschreven of ongeschreven bron die je moet bestuderen. Andere afbeeldingen brengen je juist weer naar een zoekmachine die je kunt gebruiken om zelf informatie te vinden. Bestudeer de afbeeldingen en lees de teksten goed en beschrijf wat je ziet en leest. Lees ook het bijschrift goed door. Let op zaken als betrouwbaarheid van de bron. Wil je nog eens nakijken waar je bij het bestuderen van een bron precies op moet letten klik dan hier

 

Hier komen de bronnen te staan. Sorteren per periode????

 

 

Thema.          Eten en tafelmanieren.

·         Producten.

·         Verschillen rijk en arm.

·         Tafelmanieren per stand.

·         Wie op welke manier koken.

·         Eetgerij.