Make your own free website on Tripod.com

Deze pagina is nog onder constructie.

 

Hoofdvraag.

Voor het onderwerp 'kleding en mode' zul je zelf een onderzoekje moeten doen. Je gevonden informatie kun je tijdens de themadagen controleren tijdens de modeshow die in het Middeleeuws kampement wordt gehouden. Je kunt hier ook je informatie nog aanvullen. Zoals je weet ga je bij elk onderzoek uit van een hoofdvraag. De hoofdvraag van dit onderzoek is:

 

Welke kleding droegen de Middeleeuwse mannen en vrouwen in de 13, 14e en 15e eeuw?

 

Deelvragen.

Zo'n hoofdvraag kun je natuurlijk niet zomaar beantwoorden. Je moet de hoofdvraag verdelen in een aantal deelvragen.  Je bedenkt minimaal vijf en maximaal tien deelvragen. Deze bedenk je vˇˇrdat je jouw onderzoek gaat doen. Houd er bij het maken van de deelvragen rekening mee dat je een uigebreide beschrijving moet geven van de kleding en kledingstukken in drie verschillende eeuwen. Net als nu bleef ook toen natuurlijk niet alles hetzelfde. Let ook op dingen als verschil in stand.

 

Bronnen.

Bij het onderzoeken van de kleding in de 13e, 14e en 15e eeuw ga je vooral primaire, ongeschreven bronnen gebruiken. Je kunt deze bestuderen door op de kleine afbeeldingen hieronder te klikken. Bestudeer de afbeeldingen goed en beschrijf wat je ziet. Lees ook het bijschrift goed door. Houd rekening met verschillen in stand. De kleding van een ambachtsman is bijvoorbeeld niet hetzelfde als die van een monnik of een graaf. Wil je nog eens nakijken waar je bij het bestuderen van een bron precies op moet letten klik dan hier

 

Hier komen de bronnen te staan. Sorteren per periode????